A manicotti nem egy bonyolult étel, ha sütöttél már palacsintát, és össze tudsz keverni pár dolgot, akkor jó esélyeid vannak arra, hogy sikerülni fog.
Tejszínes öntettel is kipróbálhatod, egy kis baconnel és némi fokhagymával isteni lesz!
Manicotti
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 bögre liszt
- 3/4 bögrényi tej
- 1 tojás
- só
- olaj
A töltelékhez:
- 50 dkg ricotta - vagy túró
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 tojás
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
A szószhoz:
- 3 levél bazsalikom
- 2 szál friss petrezselyem
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy konzerv hámozott paradicsom
- olívaolaj
plusz reszelt sajt a szóráshoz
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
Először készítsd el a paradicsomszószt: a fokhagymákat vágd minél apróbbra vagy reszeld le kislyukú reszelőn, pirítsd meg olívaolajon - ügyelj, hogy ne barnuljon meg -, majd pár perc múlva add hozzá a hámozott paradicsomot, a petrezselyem és a bazsalikom társaságában. Ha túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kis vizet, ha túl hígnak, egy kis liszttel sűrítheted, ha pedig már szépen összeállt szósszá, vedd le a tűzről. Most jöhetnek a palacsinták: a hozzávalókat keverd sima, homogén masszává egy tálban, a tejet csak apránként add hozzá, ha már elég híg a massza, akkor nem kell belőle több.
További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!
Android:
http://bit.ly/doxyouandroid
Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows
Forrás: www.femina.hu -Töltött palacsinta paradicsomos mártásban
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.