HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.29. 14:48 YouOnLine

Kecskesajtos saláta szőlővel

Ez a saláta mindenki kedvence! A gyümölcs és a sajt keveredése felejthetetlen ízélményt nyújt!

 

4070.jpg_-_783.w.jpg

 

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (8 személyre):
- 2 fej endíviasaláta
- 1 darab kábé 20 dekás frisée (fodros vagy római saláta)
- 5 deka rukola (borsmustár),
- 6 szelet bacon
- 10–15 deka kecskesajt
- 8–10 deka pirított dió
- 15 deka mag nélküli szőlő

A dióöntethez:
- másfél deci olívaolaj
-fél deci fehérborecet
- 2 evőkanál dióolaj (bioboltokban kapható)
- 2 kávéskanál dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál finomított kristálycukor
- só, frissen őrölt feketebors

Elkészítés: 
1. Az öntethez tedd bele a hozzávalókat egy jól záródó, csavaros tetejű üvegbe és alaposan rázd össze. A fokhagymát persze előtte nyomd szét lapos késsel és aprítsd fel. 
2. A baconszeleteket egy közepes serpenyőben süsd ropogósra, majd szedd ki törlőpapírra. 
3. A salátákat szedd levelekre, alaposan mosd meg, csöpögtesd le és szárítsd is meg törlőpapíron. A rukolát tépkedd össze. Egy nagy tálban locsold meg az öntet kétharmadával, alaposan keverd össze – de a levelek ne törjenek össze! Szedd lapos tálra, morzsold rá a kecskesajtot, hintsd meg a pirított baconnal és a félbevágott szőlőszemekkel. Spricceld meg az egészet a maradék öntettel.

Tipp: Meleg salátát szeretnél? Nagyon finom lesz, ha a bacont nem hagyod kihűlni, a kecskesajtot pedig szeletekre vágva kicsit meggrillezed, mielőtt ráteszed a salátára. Jól illik hozzá dió helyett vagy mellett a fenyőmag is – nem olcsó, de nem is kell belőle sok.

Forrás: www.evamagazin.hu

Recept: Simándi Júlia

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása