HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.05.07. 10:28 YouOnLine

Itt a szerda és érkeznek Edit tippjei

Az apró furfangok, "műhelytitkok", melyekkel gyorsan, egyszerűen és olcsón megoldhatsz valamit, nem közismertek.

Remélem, hogy ezek a tippek, trükkök, praktikák megkönnyítik majd a háztartásbeli sürgést-forgást.

 

Mit, mivel, hogyan?

Olyan egyszerű ötletet nyújtok minden szerdán, amely egyeseknek talán csak emlékeztető-gyűjtemény, másoknak viszont valóban hasznos tanácsok lehetnek.

Biztos lesznek közöttük olyanok, amelyekről már nagyanyáink se tudnák megmondani, kitől örökölve alkalmazták, másokat viszont megváltozott, felgyorsuló életformánk új anyagai, új kívánalmai hoztak létre.

 

638165-1b.jpg

Mára a következő 5 tippet hoztam Nektek:

Ha valami túl édesre sikerült...

- Hozzákeverünk az ételhez egy kávéskanál citromlevet vagy almaecetet. Ez nemcsak a cukrot köti le, hanem az étel ízét is teljesebbé teszi.

Ha túl zsíros lett az étel...

- Hűtsük ki, és a hideg ételről szedjük le a megfagyott zsiradékot.

- A még meleg ételbe tegyünk salátalevelet. Azonnal vegyük ki, mert hamar rárakódik a felesleges zsír a levelekre.

- A hűtött húsleves- vagy erőleveslé tetejéről papírszalvétával minden zsírcseppet felitathatunk.

Májusi jótanács a hurka és kolbász sütéséhez:

- A hurka és a kolbász nem ugrik össze és nem reped fel, ha sütés előtt 7-8 percig forró vízben áztatjuk (nem kap akkora sokkot a külső bél), majd lisztben megforgatva kezdjük el lassú tűzön sütni.

Az üvegedények tisztítása:

- Fényesek lesznek az üvegtálak és üvegpoharak, ha sós vízben mossuk őket és hideg vízzel öblítjük.

- Cseppmentes gyors száradást érhetünk el azzal, ha kevés ecetet teszünk a mosogatófolyadékba.

És egy tipp a vasaláshoz:

- Ha vasalás közben a fehér vászonfélét megperzseltük, a foltot nedvesítsük be, hintsük meg sóval és tegyük ki a napra. Ha megszívta magát, kiöblíthetjük. Ha elsőre nem sikerült, kétszer-háromszor is elvégezhetjük. De semmiképp se dörzsöljük!

 

Tiszta napokat kívánok, jövő szerdán is várlak Titeket a tippjeimmel!

 

Edit

Szólj hozzá!

Címkék: otthon Edit tippjei


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása