Az apró furfangok, "műhelytitkok", melyekkel gyorsan, egyszerűen és olcsón megoldhatsz valamit, nem közismertek.
Remélem, hogy ezek a tippek, trükkök, praktikák megkönnyítik majd a háztartásbeli sürgést-forgást.
Mit, mivel, hogyan?
Olyan egyszerű ötletet nyújtok minden szerdán, amely egyeseknek talán csak emlékeztető-gyűjtemény, másoknak viszont valóban hasznos tanácsok lehetnek.
Biztos lesznek közöttük olyanok, amelyekről már nagyanyáink se tudnák megmondani, kitől örökölve alkalmazták, másokat viszont megváltozott, felgyorsuló életformánk új anyagai, új kívánalmai hoztak létre.
Mára a következő 5 tippet hoztam Nektek:
Ha valami túl édesre sikerült...
- Hozzákeverünk az ételhez egy kávéskanál citromlevet vagy almaecetet. Ez nemcsak a cukrot köti le, hanem az étel ízét is teljesebbé teszi.
Ha túl zsíros lett az étel...
- Hűtsük ki, és a hideg ételről szedjük le a megfagyott zsiradékot.
- A még meleg ételbe tegyünk salátalevelet. Azonnal vegyük ki, mert hamar rárakódik a felesleges zsír a levelekre.
- A hűtött húsleves- vagy erőleveslé tetejéről papírszalvétával minden zsírcseppet felitathatunk.
Májusi jótanács a hurka és kolbász sütéséhez:
- A hurka és a kolbász nem ugrik össze és nem reped fel, ha sütés előtt 7-8 percig forró vízben áztatjuk (nem kap akkora sokkot a külső bél), majd lisztben megforgatva kezdjük el lassú tűzön sütni.
Az üvegedények tisztítása:
- Fényesek lesznek az üvegtálak és üvegpoharak, ha sós vízben mossuk őket és hideg vízzel öblítjük.
- Cseppmentes gyors száradást érhetünk el azzal, ha kevés ecetet teszünk a mosogatófolyadékba.
És egy tipp a vasaláshoz:
- Ha vasalás közben a fehér vászonfélét megperzseltük, a foltot nedvesítsük be, hintsük meg sóval és tegyük ki a napra. Ha megszívta magát, kiöblíthetjük. Ha elsőre nem sikerült, kétszer-háromszor is elvégezhetjük. De semmiképp se dörzsöljük!
Tiszta napokat kívánok, jövő szerdán is várlak Titeket a tippjeimmel!
Edit
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.