HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

február 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.05.12. 08:37 YouOnLine

3 rendhagyó recept eperből

Beköszöntött az eperszezon, van belőle bőségesen, bár még egyelőre több és olcsóbb a görög, de lassan beérik a magyar is. Lehet bátran kísérletezni, hogy minél változatosabb formában kerüljön az asztalunkra ez a csodálatos antioxidánsbomba!

 

Epersaláta, epres vinaigrette-tel

 

Üde látvány üde ízzel. Ez most egy húsmentes verzió, de gazdagítható ebédről vagy vacsoráról megmaradt sült csirkehússal és kéksajttal is.

 

eper.jpg

Hozzávalók:
• 2-3 bögre vegyes salátalevél
• 3 szál újhagyma 
• 3 szál spárga
• 6-8 szem eper
• 5 dkg dió

Epres öntet:
• 20 ml fehér borecet
• 20 ml olíva- vagy repceolaj
• 3 szem eper
• 2 kiskanál méz

Keverjük össze a mézet az ecettel és az olajjal. Tisztítsuk meg az epreket és mozsárban zúzzuk szét őket. Passzírozzuk át egy teaszűrőn és adjuk az öntethez. (Csinálhatjuk úgy is, hogy az egész öntet hozzávalóit az eperrel együtt összeturmixoljuk.) A spárgát tegyük lobogó forró vízbe, majd két-három perc után vegyük ki és szeleteljük nagyobb darabokra. Közben az újhagymát is daraboljuk fel és egy kiskanál olajon rövid idő alatt pirítsuk meg. Rendezzük egy tálra a salátaleveleket, a spárgát és a grillezett újhagymát. Adjuk hozzá a felszeletelt epret és a diót. Locsoljuk meg az öntettel.

 

Fűszeres epercsatni

Több lehetőség van benne, mint gondolnánk, mert nem csak indiai jellegű főétel mellé kerülhet belőle, hanem jó minőségű sajt kísérőjeként is, sós krékerrel kenve.

 

2 (8).jpg

 


Hozzávalók 
kb. 2,5 dl-is üveghez:
• 30 dkg eper
• 10 dkg cukor
• 1 kiskanál olaj
• 1 ánizs
• 1 fahéjrúd (vagy 1 mokkáskanál őrölt) 
• fél szárított chili
• 1 mokkáskanál római kömény

Tisztítsuk meg alaposan az epreket és szeleteljük fel.
Forrósítsuk fel az olajat, és rövid idő alatt (nem több, mint 30 másodperc) pirítsuk meg rajta a csilit és a római köményt. Ezután adjuk hozzá az epret és a cukrot, ízesítsük ánizzsal, fahéjjal, és főzzük lekvár sűrűségűre. Nem kell túl főzni, 30-40 perc elég neki. 

 

 

Epres frissítő    

Ha limonádérajongó vagy, kóstold meg ezt is, igaz, citrom nincs benne, de üde, frissítő hatású ital.

5 (4).jpg

Hozzávalók:
• 30 dkg eper
• 8 dl ásványvíz
• 1-2 kanál méz

Alaposan mossuk át az epreket, majd vágjuk félbe őket, öntsük fel ásványvízzel és tegyük a hűtőbe néhány órára. Tálaláskor adjunk hozzá jégkockát és ízesítsük kevés mézzel.

További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!

 

 

 

Android:
http://bit.ly/doxyouandroid

Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows

 

 

Forrás: www.nlcafe.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása