A citromos túrótorta receptjét osztjuk meg veletek, amely az idénynek megfelelően friss eperrel készült a hagyományos angol "gyümölcskosár" receptje alapján.
Hozzávalók:
A tésztához
175 g liszt
80 g vaj
1 tojás sárgája
2 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez
20 g olvasztott vaj
50 g porcukor
1 tojás
175 g túró
2 evőkanál tejszín
1 citrom reszelt héja
Fél citrom leve
10 szem friss eper
A lisztet morzsoljuk össze a vajjal, majd keverjük bele a tojássárgáját, a cukrot és a citromhéjat, végül annyi hideg vizet, hogy szilárd tésztát kapjunk. Csomagoljuk be fóliába, és fél óráig pihentessük a hűtőben. Ezt követően nyújtsuk ki, és simítsuk bele a sütőformába. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
A töltelék elkészítéséhez keverjük össze az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a túrót, a tejszínt, a citrom héját és a levet. Öntsük a sütőformába rakott tésztára, díszítsük félbevágott eperszemekkel és süssük 30-35 percig.
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.