HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.06.14. 10:09 YouOnLine

Együnk sóskát frissen!

Ha utálod a sóskát, adj még egy lehetőséget neki! Lehet belőle remek pesztó, de ha jégkrémbe rejted, a gyerekek sem jönnek rá, hogy zöldséget ettek. Ezt saját csemetéin tesztelte szerzőnk.

 

A sóskáról az első élményem, ahogy a nagyim kertjében a kerítés mellől legelem ebéd előtt a friss, harsogóan zöld, kissé savanykás leveleket. Azóta is tartom, hogy így a legfinomabb és a legegészségesebb is. A hőkezelés által sok vitamin eltűnik belőle, így igyekszem mindig frissen felhasználni. Erre hoztam most 3 példát:

 

Mentás sóska-alma jégkrém eperrel (tejmentes, gluténmentes)

 

 

Együnk sóskát frissen!

 

Sóskás almás rész:
• 2 zöld alma (granny smith)
• 2,5 dl víz
• 10 dkg sóska
• 1 lime leve
• 2 ek méz
• 8-10 levél menta

Epres rész:
• 10 dkg eper
• 1 ek méz
• 1 ek lime/citromlé

Az almákat negyedbe vágjuk, magházukat kiszedjük és felkockázzuk. 2,5 dl vízben (héjastól) puhára főzzük, majd kiszedjük és a megmosott, leszárazott sóskával, mentával, az alma főzőlevével, a mézzel és a lime levével leturmixoljuk. 
Az epret megmossuk, csumáját kiszedjük és a mézzel és a lime/citrom levével leturmixoljuk.

A jégkrémtartóban elosztjuk az epres részt és kifagyasztjuk, majd rámerjük a sóskás részt és azt is kifagyasztjuk.

Megjegyzés:
Gyerekeken tesztelve, senki meg nem mondta, hogy van benne zöldség. Imádják!

 

Gnocchi sóskapesztóval

 

5_1.jpg

 

Sóskapesztó (4 személyre):
• 10 dkg sóska
• 15 g petrezselyem
• 15 g bazsalikom
• 1 fokhagyma gerezd
• 20 g dió (pirítva)
• 50 g parmezán
• 50 g olívaolaj
• személyenként 10 dkg gnocchi

A pesztó hozzávalóit robotgépben pürésítjük, majd az olajjal tovább turmixoljuk. Sűrű, ízletes pesztónkat a frissen kifőzött gnocchival átforgatjuk, parmezánnal szórjuk meg.

 

Sóskagazpacho salsával

• 1 uborka
• 15 dkg sóska
• 1 fokhagymagerezd
• só
• frissen őrölt bors
• 5 dl víz
• 1 citrom leve
• 1-1,5 dl olaj
• 1 szelet pirított kenyér héj nélkül
• kevés Cayenne-bors vagy csili

Salsa
• 1 piros húsú paprika
• 1 ek almaecet
• pici só

 

2_2.jpg

 


Az uborkát megmossuk, szárvégeit levágjuk. A sóskát megmossuk, szárait lecsipkedjük. A fokhagymát megtisztítjuk és lereszeljük. A vízzel, a citromlével és az olajjal, a kenyérbéllel a zöldségeket lepürésítjük. Ízesítjük sóval, borssal és kevés Cayenne-borssal vagy csilivel. Ha túl sűrűnek találjuk, hígíthatjuk vízzel. Hidegen kínáljuk.

A paprikát apró kockákra vágjuk és kicsit marináljuk a sóval, ecettel. Tálaláskor a gazpachóval kínáljuk.

 

Forrás: www.nlcafe.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása