Az igazi, klasszikus alaplecsó, amitől összefut a szánkban a nyál!
Előkészítés: 20 perc
Főzés: 30 perc
Hozzávalók (4 személyre):
• 1 kiló lecsópaprika
• fél kiló paradicsom
• negyed kiló vöröshagyma fél karikára vágva
• 1 teáskanál pirospaprika
• 1 evőkanál szalonna vagy kacsazsír (esetleg napraforgóolaj vagy extra szűz olívaolaj)
• só • bors
• fél szál kolbász felkarikázva (ha szeretitek)
1. A hagymát párold üvegesre a zsiradékon. Ha teljesen megpuhult, szórd rá a pirospaprikát, keverd el és add hozzá a kicsumázott, karikákra vágott paprikát. Fedő alatt párold majdnem puhára, sózd, borsozd.
2. A paradicsomok héját az aljukon egy éles késsel mesd be, 2 percre dobd forró vízbe és húzd le a héjat. Darabold fel, a csumáját vágd ki. Add a paprikához és az egészet főzd puhára. A végén dobd bele a kolbászt, pár percig főzd együtt. Tálalás előtt, ha kell, még sózd, borsozd.
Forrás: www.evamagazin.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.