A padlizsán változatos idényzöldségekkel is helyettesíthető ebben az ínyenc szendvicsben.
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 10–12 perc
Hozzávalók (4 személyre):
• 1 padlizsán és 1 nagy cukkini hosszában vékonyra szeletelve
• másfél deci extra szűz olívaolaj
• só és durvára törött bors
• 1 hosszú török kenyér vagy bagett négyfelé vágva
• 4 evőkanál olajbogyó-pástétom (olajbogyó, olívaolaj és kapribogyó keveréke)
• néhány szem szárított paradicsom
• 25 deka halumi (juh- és kecsketejből készült sajt) vagy keményebb juhsajt
• 1 marék bazsalikomlevél
• olajspray
• csatni a tálaláshoz
1. Gyújtsd be a barbecue-t vagy fogj egy bordás aljú szeletsütő serpenyőt. A padlizsán- és cukkiniszeleteket kend meg mindkét oldalukon olajjal, sózd-borsozd. Tedd a forró rácsra és süsd őket oldalanként 3-4 percig. Szedd őket tányérra és tartsd melegen.
2. A kenyérdarabokat vágd félbe, és a vágási felülettel lefelé tedd egy percre a sütőrácsra, hogy megpiruljanak. Az egyik felüket kend meg olívapástétommal, helyezd el rajtuk a padlizsán- és cukkiniszeleteket, a sajtot, az aszalt paradicsomokat és a friss bazsalikomleveleket, majd fedd le az egészet a másik darab kenyérrel. A szendvics mindkét oldalát fújd be olajspray-vel, és süsd barnára a grillen oldalanként 2-3 perc alatt. Kínálj mellé csatnit.
Forrás: www.evamagazin.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.