Vagy nevezhetjük cupcake-nek is. Elképesztően finom desszert, bő félóra alatt kész!
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók (9 muffinhoz):
• 12 deka liszt
• 6 deka darált dió
• 10 deka reszelt répa
• 1 narancs héja
• 2 kávéskanál sütőpor
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 15 deka cukor
• 2 tojás
• 5 deka margarin
• 4 evőkanál tej
A krémhez:
• 25 deka mascarpone
• fél deci tejszín
• 2 evőkanál porcukor
• 2 kávéskanál citromlé
• 6 deka vaj
Forrás:www.evamagazin.hu
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika
1. A lisztet keverd össze a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral és a narancs héjával.
2. A cukrot keverd habosra a margarinnal és add hozzá a tojásokat. Elektromos habverővel keverd addig, amíg világos nem lesz a krém.
3. Add a krémet és a tejet a liszthez, majd forgasd hozzá a reszelt répát. Oszd el a tésztát a muffinformában, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20 perc alatt készre.
4. A krémhez robotgéppel keverd simára a hozzávalókat és habzsák segítségével díszítsd vele a muffinok tetejét.
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.