Fagyi és torta.Készítsük el egyben gyorsan.Mi más lehetne ennél hűsítőbb desszert, mint a fagylalttorta.
Mi kell a fagylalttorta elkészítéséhez?
- puha vaj a tortaforma kikenéséhez
- 100 g mazsola
- 90 g habcsók
- 300 g étcsokoládé
- 100 g mandula (bőrrel)
- 100 g dió
- 800 g tejszín (hab)
- 2-3 evőkanál darált mandula (tortaforma megszórásához)
Első lépés
Kenjük ki a tortaformát vajjal és szórjuk meg darált mandulával.Vágjuk apróra a diót, habcsókot és a mandulát.A csokoládét is vágjuk durva darabokra.Mindenből tegyünk félre egy keveset a díszítéshez.
Második lépés
A tejszínt magas sebességfokozaton verjük fel habverővel kemény habbá keverőtálban.
Harmadik lépés
Keverjük el a kemény tejszínhabban a mazsolát, habcsókot, csokoládét, mandulát és a diót.Szépen össze fog állni.
Negyedik lépés
Kezdjük el a krémet beletölteni a tortaformába. Szépen oszlassuk el, hogy ne legyenek hatalmas buborékok benne. Tegyük mélyhűtőbe pár órára, amíg a fagylalt megkeményedik. Tálalás előtt 20-30 perccel vegyük ki.
Ötödik lépés
Díszíthetjük a fagylalttortát forró vízgőz felett megolvasztott csokoládéval.Melegítsük fel a csokoládét, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Hatodik lépés
Díszítsük a tortát habcsókdarabokkal, mandulával, és amivel mi szeretnénk.Legvégül folyassuk rá a már kicsit kihűlt olvasztott csokoládét.
Forrás: noivilag.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.