A négy jellegzetes, egymástól teljesen eltérő ízvilágú sajt együtt isteni finom szószt képez.
Tulajdonképpen bármilyen négy, különböző ízű sajtból készíthetsz négysajt-mártást, arra figyelj, hogy akkor lesz a legjobb, ha egymástól eltérő ízű sajtokat használsz, illetve legyen a mixtúrában enyhe, lágy ízű darab is, különben élvezhetetlen lesz.
Egy kis tejszínnel is feldobhatod, akkor kicsit szószosabb lesz az egész, ha pedig bátor vagy, akkor egy kis rokfort sajtot is belecsempészhetsz.
Négysajtos penne
Hozzávalók:
-
50 dkg penne tészta
-
5 dkg vaj
-
2,2 dl tej
-
2 tojás
-
1 csipet szerecsendió
-
1 bögre reszelt mozzarella
-
fél bögre reszelt trappista sajt
-
fél bögre reszelt cheddar sajt
-
fél bögre reszelt parmezán
-
só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát főzd fogkeményre, lobogó, enyhén sósvízben. A sajtokat keverd össze egy tálban. Ha megfőtt a tészta, szűrd le, majd tedd vissza a lábasba, keverd hozzá a vajat, és várd meg, amíg elolvad.
Forrás:www.femina.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.