A pikáns Waldorf-saláta tökéletes választás, ha vendégeket vársz és valami igazán különleges salátát szeretnél készíteni!
Hozzávalók
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál joghurt
5 evőkanál citromlé
Só, bors
1 csipetnyi cayenne-i bors
1 kávéskanál méz
1 csipetnyi őrölt gyömbér
300 g zellergumó
4 savanykás alma
80 g dió
3 evőkanál tejszínhab
Elkészítés
A dresszinghez összekeverjük a tejszínt és a joghurtot 3 evőkanál citromlével, sóval, borssal és cayenne-i borssal. Egy mélyebb tányérban elkeverünk 2 evőkanál citromlevet mézzel és gyömbérrel. Ezután az almát és a zellert vékonyan felszeleteljük. Két felszeletelt almát a mézes-gyömbéres citromlébe forgatunk. A többi alma- és zellerszeletet a dresszinghez keverjük. A diót gyakori kevergetés mellett, zsiradék hozzáadása nélkül serpenyőben megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A tejszínhabot a salátához keverjük. A megmártogatott almaszeleteket elrendezzük egy tányéron, ráhelyezzük a salátát és megszórjuk dióval. Ropogós pirítóssal tálaljuk.
További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!
Android:
http://bit.ly/doxyouandroid
Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows
Forrás:www.femcafe.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.