Rántottát mindenki tud készíteni, na de frittatát!... :)
Krumplis-baconos frittata
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók 2–4 adaghoz: 1 diónyi salotta hagyma • 5 deka bacon • 2 deka vaj • 1 evőkanál olívaolaj • 40 deka burgonya • maréknyi reszelt parmezán • 3-4 db aszalt paradicsom • 4 tojás • 0,5 deci tejszín • só • bors
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A burgonyát reszeld le nagy lyukú sajtreszelőn.
3. A vajat és olívaolajat melegítsd fel serpenyőben. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá a bacont és a reszelt burgonyát. Pirítsd 10 percig.
4. A tojásokat verd fel, majd keverd hozzá a tejszínt, a reszelt parmezánt és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Sózd, borsozd ízlés szerint.
5. A kihűlt burgonyát keverd a tojáshoz és öntsd a masszát egy kivajazott sütőformába.
6. Süsd 25 perc alatt készre. Melegen tálald.
Spenótos-ricottás frittata
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók 7 muffinhoz: 1 diónyi salotta hagyma • 15 deka friss spenót • 1 gerezd fokhagyma • 2 deka vaj • 10 deka ricotta • 3 tojás • 0,5 deci tejszín • só • bors
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben.
3. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá a spenótot és a zúzott fokhagymát. Pirítsd pár percig, amíg a spenótlevelek összeesnek. Sózd, borsozd ízlés szerint.
4. A tojásokat verd fel, majd keverd hozzá a ricottát és a tejszínt.
5. A kihűlt spenótot keverd a tojáshoz és oszd el a masszát 7 darab kivajazott muffinformába.
6. Süsd kábé 10 perc alatt készre a mini frittatákat.
Kolbászos-paradicsomos frittata
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók 2–4 adaghoz: 1 diónyi salotta hagyma • 5 deka kolbász • 2 deka vaj • paradicsom • 3 tojás • 1,25 deci tejszín • só • bors
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben.
3. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá a kolbászt és pirítsd pár percig.
4. A tojásokat verd fel, majd keverd hozzá a tejszínt. Sózd, borsozd ízlés szerint.
5. A kihűlt kolbászt keverd a tojáshoz és öntsd az egészet egy kivajazott sütőformába.Felkarikázott paradicsommal szórd meg a masszát.
6. Süsd kábé 20 perc alatt készre. Melegen tálald.
Tipp:
Ha kerek formában sütöd a frittatát, akkor koktélparadicsomból formázhatsz rá szemet és szájat is. A kisült frittatára pedig haj gyanánt szórhatsz petrezselymet.
További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!
Android:
http://bit.ly/doxyouandroid
Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows
Forrás: www.evamagazin.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.