Egyszerű és finom ünnepi édesség, amit minden vendéged imádni fog.
Előkészítési idő: 25 perc
Hűtési idő: 1 óra
Hozzávalók (10 kehelyhez):
• 25 deka 70%-os keserű csokoládé
• 10 darab kicsi lufi (felfújva tenyérnyi méretű legyen)
A krémhez:
• 25 deka marcipánmassza
• 5 tojássárgája
• 6 deci sűrű tejszín
• 2 evőkanál porcukor (vagy ha édesebben szeretitek, lehet több)
• pár csepp keserűmandula-aroma
• pár szem málna
1. A csokoládét olvaszd fel és mártsd bele a felfújt lufikat (a lufiknak kábé az egyharmada merüljön el a csokiban). Helyezd őket sütőpapírra és tedd 30 percre a hűtőbe. Vágj egy kicsi lyukat a lufik felső részére (ott, ahol meg van kötve), és óvatosan húzd ki a csokiból.(Lehet, hogy marad egy kis lyuk a kelyhek alján, oda folyass egy kevés olvasztott csokit.)
2. A tojásokat keverd össze 4 deci tejszínnel és közepes lángon, állandó keveréssel óvatosan sűrítsd be (e folyamat kábé 10 percet vesz igénybe). A felkockázott marcipántolvaszd fel a krémben. Ha nem elég intenzív a marcipáníz, adj hozzá pár csepp keserűmandula-aromát. Cukrozd ízlés szerint.
3. Hűtsd le a krémet. A maradék 2 deci tejszínt verd fel kemény habbá és forgasd a krémhez. Töltsd a krémet a csokikelyhekbe és fogyasztásig tárold a hűtőben. Előre is elkészítheted, csak tarts mindent a hűtőben és a tejszínhabot közvetlenül fogyasztás előtt keverd bele. Díszítsd málnaszemekkel.
Forrás: www.evamagazin.hu -Csokikehely marcipánkrémmel
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika
További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!
Android:
http://bit.ly/doxyouandroid
Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.