HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.20. 10:31 YouOnLine

Csokikehely marcipánkrémmel

Egyszerű és finom ünnepi édesség, amit minden vendéged imádni fog.

 

Előkészítési idő: 25 perc 
Hűtési idő: 1 óra

 
Hozzávalók (10 kehelyhez): 
• 25 deka 70%-os keserű csokoládé
• 10 darab kicsi lufi (felfújva tenyérnyi méretű legyen)

49952.csokikehely_marcipan.w.jpg

 

A krémhez: 
• 25 deka marcipánmassza 
• 5 tojássárgája 
• 6 deci sűrű tejszín 
• 2 evőkanál porcukor (vagy ha édesebben szeretitek, lehet több) 
• pár csepp keserűmandula-aroma 
• pár szem málna

1. A csokoládét olvaszd fel és mártsd bele a felfújt lufikat (a lufiknak kábé az egyharmada merüljön el a csokiban). Helyezd őket sütőpapírra és tedd 30 percre a hűtőbe. Vágj egy kicsi lyukat a lufik felső részére (ott, ahol meg van kötve), és óvatosan húzd ki a csokiból.(Lehet, hogy marad egy kis lyuk a kelyhek alján, oda folyass egy kevés olvasztott csokit.)

2. A tojásokat keverd össze 4 deci tej­színnel és közepes lángon, állandó keveréssel óvatosan sűrítsd be (e folyamat kábé 10 percet vesz igénybe). A felkockázott marcipántolvaszd fel a krémben. Ha nem elég intenzív a marcipáníz, adj hozzá pár csepp keserűmandula-aromát. Cukrozd ízlés szerint.

3. Hűtsd le a krémet. A maradék 2 deci tejszínt verd fel kemény habbá és forgasd a krémhez. Töltsd a krémet a csokikelyhekbe és fogyasztásig tárold a hűtőben. Előre is elkészítheted, csak tarts mindent a hűtőben és a tejszínhabot közvetlenül fogyasztás előtt keverd bele. Díszítsd málnaszemekkel.

 

Forrás: www.evamagazin.hu -Csokikehely marcipánkrémmel

 

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika

 

 

További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!

 

 

 

Android:
http://bit.ly/doxyouandroid

Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows

 

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása