HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.24. 09:18 YouOnLine

A világ egyik legjobb reggelije

Kell néha egy kis reggeli lazulás, amihez tökéletesen passzol az előző este összeállított reggeli. Így csak a 25 perc sütési időt kell kivárni, hogy valami igazi klassz kajával indítsátok a napot. A spenótos kenyér felfújtat nagy mennyiségben érdemes készíteni és már jöhetnek is a reggelivendégek.

 

spenót felfújt.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1/2 kg rusztikus kenyér (szikkadt vagy sütőben szikkasztott)
  • 2 fej fokhagyma
  • 1/2 kg koktélparadicsom
  • 1/2 tk szárított kakukkfű
  • 1 ek vaj + a sütéshez
  • 1+1 ek olaj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 ek cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 l tej
  • 6 tojás
  • 15 dkg parmezán sajt
  • 1/2 kg finomra vágott lecsepegtetett spenót (lehet mirelit)
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió
  • 1 tk mustárpor
  • frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A kenyeret 3x3 cm-es darabokra vágjuk, tepsire tesszük és 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig szikkasztjuk. Az egész fokhagymákat és a koktélparadicsomokat hőálló tálba tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés kakukkfűvel és szintén a sütőbe tesszük, amíg a fokhagyma megpuhul - kb. 30 perc.

Egy serpenyőbe 1 ek olajat és 1 ek vajat teszünk. Rádobjuk a vékonyra szeltelt hagymát, sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon puhára pároljuk. Amikor teljesen megpuhult, megszórjuk 1 ek cukorral és addig kevergetjük alacsony láng felett, amíg a cukor teljesen felolvad és karamellizálja a hagymát.

Egy keverőtálban összekeverjük a tejet, tejszínt és a kissé felvert tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és mustárporral ízesítjük és belereszeljük a sajtot. Hozzákeverjük a szikkasztott kenyeret, a karamellizált hagymát, a sült fokhagymagerezdeket, és a lecsepegtetett spenótot. Az egészet jól összekeverjük.

Kivajazott hőálló tálba tesszük - ezen a ponton akár egész éjszakára betehetjük a hűtőbe, hogy reggel csak frissen ki kelljen sütni, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, a tetejére tesszük a sült koktélparadicsomokat és azonnal tálaljuk.

 

Forrás: streetkitchen.blog.hu - A világ egyik legjobb reggelije

ÍRTA: STREET KITCHEN

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása