HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.05.20. 17:00 YouOnLine

Hosszú élet titka. 7 dolog ami kell hozzá

Mindenki vágyik a hosszú, egészséges életre. Sorra vettünk, mi minden kellhet hozzá.

Nemcsak a hétköznapi embereket, számos tudóst is foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mi lehet a hosszú élet titka. Egyfelől sok múlik a genetikán és a helyes - az egészségtelen anyagokat minimálisra csökkentő - táplálkozáson, másfelől jó néhány tényező segíthet még meghosszabbítani az életed. Nézd meg az alábbi galériát, és a felsoroltak közül próbálj minél több - tudósok által is javasolt - módszert beiktatni az életedbe.

csalad_gyerekek.jpg

 

A világ számos egészségügyi szervezete ajánlja a napi ötszöri zöldség- és gyümölcsfogyasztást - nem véletlenül. Egy, az American Journal of Clinical Nutrition című szaklapban megjelent tanulmányban a kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy átlagosan három évvel korábban halnak meg azok, akik sohasem esznek zöldséget és gyümölcsöt.

zoldseg_gyumolcs.jpg

 

 

 

A szoros családi-baráti kapcsolatok pozitív hatása nem csupán pszichés síkon nyilvánul meg. Egy, a Kaliforniai Egyetemen lezajlott vizsgálat tanúsága szerint azoknál, akik intenzív társas életet élnek, a fehérvérsejtek intenzívebben működnek, vagyis az immunrendszerük erősebb.

baratok_bor.jpg

 

 

 

Misao Okawa, a világ jelenleg élő legidősebb embere szerint a hosszú élet egyik titka a napi nyolc óra alvás. A 116 éves nő véleményét szakértők is megerősítették.

alvas_no.jpg

 

 

A rendszeres testmozgás élénkíti a keringést, edzésben tartja az izmaidat, javítja a közérzeted, megóv az elhízástól, és még számos pozitív hatást lehet. Egy, a PLOS Medicine orvosi szakfolyóiratban megjelent kutatásban tudósok számszerűsítették, hogy hány plusz évre számíthatsz, ha aktívan sportolsz.

 

bringa.jpg

 

 

A Pennsylvaniai Egyetem kutatásai szerint szervezeted védekezőképességét - és ebből adódóan a hosszú életre való esélyeidet - kiegyensúlyozott szexuális élettel javíthatod. Már heti egyszeri szeretkezéssel 30%-kal növelheted az immunglobulinszintedet.

 

agyban_par.jpg

 

 

A stresszmentes légkör, illetve a megfelelő stresszkezelési technikák, valamint a pihenésre fordított idő mennyisége egyenes arányban áll a várható évek számával. A 116 éves Misao Okawa szerint meg kell tanulni pihenni - ebben rejlik a hosszú élet titka.

 

no_pihenes.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: egészség


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása