Edit tippjei
Az apró furfangok, "műhelytitkok", melyekkel gyorsan, egyszerűen és olcsón megoldhatsz valamit, nem közismertek.
Remélem, hogy ezek a tippek, trükkök, praktikák megkönnyítik majd a háztartásbeli sürgést-forgást.
Mára a következő 5 tippet hoztam Nektek:
Mit tegyünk, hogy ne csomósodjon a só?
- A sótartót takarjuk le alufóliával, így megakadályozzuk, hogy a párás levegőtől összeálljon a só.
- tegyünk a sótartóba pár rizsszemet, ez felszívja és magába tartja a nedvességet.
Mit tegyünk a fonnyadt zöldségekkel?
- A saláta visszanyeri frissességét, ha felhasználás előtt enyhén citromos vízbe áztatjuk.
- A hervadt zellert áztassuk hideg vízbe, tegyünk mellé néhány szelet nyers burgonyát.
- A nem egészen friss reteknek a levelét tegyük vízbe, így lesz ismét friss, ropogós.
Hogyan lesz kemény a tejszínhab?
- Néhány csepp! citromlé segít a keménységben.
- Hűtsük le a habverőt és a mixert, majd úgy készítsük a tejszínhabot.
- A habverő tál alá helyezzünk egy másik tálat jégkockákkal, az alulról áradó hideg is segít a keménység elérésében.
Mitől olyan ízletes a hamburgerhús?
- A séfek titka: kevés reszelt citromhéjat tesznek a darált húsba.
Hogyan tároljuk a téli ruhákat?
- Érdemes nagyobb mosóporos dobozban, vagy könyvesdobozban egy zacskó mosóporral tárolni, így biztos nem lesz nedves és a molyok is elkerülik! :-)
Tiszta napokat kívánok, vigyázzatok a melegben, jövő szerdán is várlak Titeket a tippjeimmel!
Edit
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.