Könnyű esti saláta, mellesleg autentikus görög recept. Neked is van mentád az erkélyen?
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (6 személyre):
♦ 2-3 kígyóuborka (kábé 40 deka)
♦ 40 deka fetasajt
♦ egy marék friss mentalevél
♦ jó fél deci extra szűz olívaolaj
♦ 1-2 evőkanál citromlé
♦ só
♦ frissen őrölt fekete bors
1. A finomra vágott mentaleveleket és a lecsöpögtetett, szétmorzsolt fetasajtot keverd össze egy tálban.
2. Az alaposan megmosott uborkát úgy hámozd meg, hogy mókásan csíkos legyen. Aztán szeleteld fel vékonyra.
3. Tedd salátás tálba, szórd rá a fetát és a mentát. Egy jól záródó csavaros üvegben alaposan rázd össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot, aztán locsold meg vele a salátát.
Szöveg: Simándi Júlia, fotó Brett Stevens/acpsyndication.com.
Forrás:www.evamagazin.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.