Pácold be ma este, és holnap míg sül, csak a salátát kell összedobnod. Gyors és mutatós fogás, vendégvárónak is tökéletes.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók (4 személyre):
• 80 deka kicsontozott, bőr nélküli malackaraj
• 2 mandarin
• 3 szál zöldhagyma
• 1 nagy vörös csilipaprika
• 1 csokor korianderlevél
A páchoz:
• fél-fél deci hoisinszósz és mandarinlé
• 2 evőkanál világos szójaszósz
• 1-1 evőkanál méz, illetve frissen reszelt gyömbér
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 kávéskanál szezámolaj
1. Keverd össze a szószokat, a mandarinlét, az olajat, a mézet, a gyömbért és a szétnyomott, felaprított fokhagymát (ne fémtálban). Forgasd meg benne a húst, hogy a páclé minden oldalát bevonja. Lefedve tedd a hűtőbe egy éjszakára, és csak fél órával a főzés megkezdése előtt vedd ki.
2. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Fektesd rá a húst és süsd kábé 25 percig, de a tizedik percben fordítsd meg. Ha a szélei barnulni kezdenek és a villa könnyen beleszalad, akkor kész. Letakarva tedd félre 10 percre.
3. A mandaringerezdeket tedd egy tálba, add hozzá a ferdén felvagdosott zöldhagymát, a vékony szeletekre vágott csilit és a felaprított korianderleveleket. Sózd és borsozd, lazán forgasd össze.
4. A húst vágd fel vaskos szeletekre, tálald mellé a salátát és mindkettőt locsold meg a tepsiben megmaradó szafttal.
További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!
Recept: Simándi Júlia. Fotó: Cath Muscat / ACP syndication
Android:
http://bit.ly/doxyouandroid
Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows
Forrás: www.evamagazin.hu - Pácolt malac mandarinsalátával
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.